RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

'Waarom is niemand deze verdwenen asielkinderen gaan zoeken?'

Via Argos werd het onderwerp april dit jaar weer even goed onder de aandacht gebracht: waar zijn de verdwenen kinderen uit de AZC's? Maar liefst 1600 kinderen zijn de laatste 4,5 jaar uit opvanglocaties verdwenen. We moeten deze vermissingen hoog op de agenda houden. Kinderen zijn kwetsbaar; ze kunnen slachtoffer worden van mensenhandelaren. Daarom werkte onze manager Brian Varma graag mee aan een artikel van het Kennisplatform Integratie & Samenleving dat zich ook afvroeg waar deze kinderen zijn gebleven.

Varma: "Er zijn op de opvanglocaties ook wel eens briefjes gevonden waaruit blijkt dat deze kinderen "op doorreis" zijn. Kinderen die zo uit beeld verdwijnen, dat is echt erg zorgelijk." Lees hier het artikel, waarin o.a. ook Conny Rijken, professor Tilburg University, wordt geïnterviewd. 


Luister hier het radioitem van Argos terug waaraan onze directeur-bestuurder Ina Hut meewerkte en zij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid opriep tot diepgaand onderzoek in Nederland en Europa om deze kinderen op te sporen en ze te beschermen tegen mensenhandel. 


Dit bericht is opgenomen in de nieuwsbrief van oktober 2019.