RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

14 mei webinar 'Aanpak mensenhandel in gemeenten'

Op 14 mei 2020 organiseren VNG, het ministerie van J&V, de gemeente Tilburg en CoMensha tussen 14:00 uur en 15:15 uur een webinar over de aanpak van mensenhandel in gemeenten.

Op deze datum stond aanvankelijk een landelijke netwerkbijeenkomst over de aanpak mensenhandel gepland. Door de coronamaatregelen gaat deze helaas niet door. Dit webinar dient niet als vervanging van de bijeenkomst, maar als manier om in deze tijden van beperkt contact toch te communiceren over onderdelen van de aanpak van mensenhandel.

Programma:

  • Welkomstwoord van Peter Oskam, landelijk portefeuillehouder mensenhandel van de VNG en burgemeester van Capelle aan de IJssel.
  • Introductie van Nicole Brenninkmeijer (Min. J&V), manager van het programma Samen Tegen Mensenhandel.
  • Projectleiders Barbara Schmeits (VNG) en Marcus de Koning-man (CoMensha) gaan in op de taak waar gemeenten voor staan en op welke beleidsdomeinen inspanningen nodig zijn.
  • Hadeline Vorselaars (gemeente Tilburg) over hoe de aanpak van mensenhandel in Tilburg en omstreken in de praktijk wordt gebracht en welke leerpunten andere gemeenten daaruit kunnen trekken.

Tussen de verschillende onderdelen door en aan het einde is er ruimte om via de chat vragen te stellen. De chat biedt ook gelegenheid om elkaar van informatie, ideeën en tips te voorzien.

Locatie en tijd
Online, de gebruikte software is van webinargeek.com, dit werkt volledig in uw browser (zie verder onder Aanmelden)
14.00-15.15 uur

Doelgroep
Beleidsadviseurs, bestuurders en managers van gemeenten die aan het begin van de aanpak staan. We bieden echter ook ruimte voor het stellen van specifieke vragen voor diegenen die al verder gevorderd zijn. Het gaat in principe om alle beleidsdomeinen, zoals jeugd, zorg, veiligheid, huisvesting, inkomen en burgerzaken. Andere geïnteresseerden van binnen en buiten gemeenten zijn overigens ook welkom.

Kosten
Geen.

Aanmelden
Vul hier uw naam en mailadres in. Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen.

Mocht het tijdstip van het Webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het Webinar ook achteraf kunt bekijken.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem contact op via mensenhandel@vng.nl of 070 373 8008. Technische vragen kunnen gesteld via webinar@vng.nl.

Organisator
VNG, ministerie van JenV, gemeente Tilburg en CoMensha.