LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

16 mei: Bestuurlijke afsluitingsbijeenkomst Open je ogen voor mensenhandel met Nationaal Rapporteur

Donderdag 16 mei komt Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, naar Vlissingen om met de Zeeuwse bestuurders te praten over de aanpak van mensenhandel in hun gemeenten. Tijdens deze dag wordt ook onze fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ afgesloten.

Burgemeester Van den Tillaar van de gemeente Vlissingen, Commissaris van de Koning Polman en de bestuurlijke trekkers van mensenhandel burgemeester Vermue van de gemeente Sluis en wethouder Van der Reest van de gemeente Goes, ontvangen de Nationaal Rapporteur.
Samen met onze directeur-bestuurder Ina (H.R.) Hut en manager Brian Varma, en andere vertegenwoordigers van de Zeeuwse gemeenten, provincie Zeeland en organisaties die betrokken zijn bij mensenhandel gaan zij met elkaar in gesprek over een meer integrale en programmatische aanpak van mensenhandel. 

Tijdens de bijeenkomst presenteert Het Veiligheidshuis Zeeland de aanpak van kwetsbare jongeren en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Kwetsbare jongeren, seksualiteit en sociale media kunnen een gevaarlijke combinatie vormen. Alle jongeren krijgen er gewenst of ongewenst mee te maken. Verleidingen voor jongeren zijn groot en hun anonimiteit veroorzaakt zorgeloos gedrag. De signalen hierover lopen uiteen van pesten op school en naaktfoto’s die via social media worden verstuurd tot loverboys en gedwongen prostitutie, wat valt onder het thema mensenhandel.

De fototentoonstelling Open je ogen voor mensenhandel staat vanaf 17 mei op het Pieter Vreedeplein in Tilburg waar dan de Week tegen mensenhandel wordt geopend.