RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

28 juni: Binnententoonstelling OpenYourEyes op financieel event van Buitenlandse Zaken

Op vrijdagmiddag 28 juni a.s. organiseert het "Liechtenstein Initiative" tezamen met het ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale bijeenkomst over hoe de financiële sector mensenhandel kan aanpakken. Om het onderwerp kracht bij te zetten, zullen de dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel van onze binnententoonstelling #OpenYourEyes te zien zijn in de grote congreszaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Die middag gaan ministers, commissieleden en vertegenwoordigers uit de financiële wereld met elkaar in gesprek over bewustwording en aanpak van mensenhandel door de financiële sector. Belangrijk, omdat juist ook via financiële instellingen een barrière kan worden opgeworpen voor mensenhandelaren.

In februari dit jaar kwam het opsporingsproject ‘Big Data tegen uitbuiting en mensenhandel' van ABN Amro, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nog in het nieuws dat zij via financiële gegevens waarover een bank beschikt mensenhandel in een vroeger stadium kunnen herkenne. Het project is nu genomineerd in de categorie ‘Beste ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf’ door Computable Awards. 

Het Liechtenstein Initiative is een publiek-private samenwerking tussen de regering van Liechtenstein, Australië en Nederland, tezamen met de UN University Centre for Policy Rearch en meerdere consortia van banken, filantropische stichtingen en verenigingen.

Kijk voor meer informatie over het Liechtenstein Initiative op hun website

Wil je onze binnententoonstelling ook zien? De dertig portretten hangen ook in de Universiteit van Amsterdam