RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

3 FM Serious Request 2019 van start gegaan!

Dit jaar staat de Serious Request Lifeline van 3FM in het teken van mensenhandel. CoMensha is blij dat er op deze manier aandacht is voor de problematiek, ook in Nederland! Op de route worden veel acties georganiseerd om geld te in zamelen, maar ook om bewustzijn te creëren. Samen met verschillende ketenpartners is ook CoMensha betrokken.

Op woensdag 18 december was onze directeur-bestuurder Ina Hut aanwezig voor de start van de route in Goes. Hier volgde een interview in de studio van 3FM en liep ze samen met burgemeester Margo Mulder van Goes, burgemeester Marga Vermue van Sluis en Officier van Justitie Ingeborg van Dorst de eerste kilometers van de route. Collega's van CoMensha liepen donderdag 19 december samen met lokale ketenpartners met de dj's van 3FM mee met de etappe van Bergen op Zoom naar Roosendaal. In Groningen loopt Ina Hut samen met burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen op kerstavond het laatste deel vanaf het stadhuis naar de finish en volgt een afsluitend interview op het podium.

De tentoonstelling Open je Ogen was prominent aanwezig bij de start op de Grote Markt in Goes. Met dank aan stichting Open Mind en Ernst Coppejans (fotograaf).

Goes1
Open je ogen in Goes


Onze fototentoonstelling Open je Ogen voor mensenhandel reist met de Lifeline mee en is behalve in Goes, ook te zien in Roosendaal en staat bij de finish in Groningen.

Speciaal voor gemeenten op de route heeft CoMensha samen met FairWork, VNG en CCV een Q&A ontwikkeld. Wat moet je als ambtenaar minimaal weten? Mocht jij ambtenaren kennen die hier mogelijk iets aan hebben, stuur het vooral door. Alleen samen kunnen we mensenhandel bestrijden!

CoMensha wenst alle deelnemers veel succes!


Meer weten over de Lifeline? Klik hier .
Meer weten over de looproute? Klik hier.

Sponsoren


Goes in de Media

 

Dit bericht is opgenomen in de nieuwsbrief van december 2019.