RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Aandacht voor Mensenhandel Academy op landelijke bijeenkomst #hetkanwel

Donderdag 7 november jl. presenteerde onze directeur-bestuurder Ina Hut, in het bijzijn van HKH prinses Beatrix, de Mensenhandel Academy op de landelijke bijeenkomst #hetkanwel, gericht op de aanpak van loverboys, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Justitie en Veiligheid en gemeente Den Haag. Ina Hut ging in op de aanleiding, het belang en de opzet van de MensenhandelAcademy.nl.

CoMensha is in 2018 gestart met de Mensenhandel Academy. Een speciaal onderdeel op de CoMensha-site dat als doel heeft het gehele (opleidings)aanbod op het gebied van signalering van mensenhandel overzichtelijk te bundelen, want het trainen van professionals vraagt continu aandacht. 

Via de Mensenhandel Academy kunnen verschillende professionals eenvoudiger het voor hen relevante opleidingsmateriaal vinden. Daarom is de Academy ingedeeld in verschillende branches, denk aan professionals werkzaam in de asielketen, opsporingsdiensten, zorgverlening, advocatuur en de jeugdzorg. 

Klik hier om naar de Mensenhandel Academy te gaan. 

20191107 VWS congres achtergondgesprek prinses Beatrix Ina Hut
HKH Prinses Beatrix was de hele bijeenkomst aanwezig en nam ook uitgebreid de tijd om met een aantal professionals, waaronder onze directeur-bestuurder Ina Hut, van gedachten te wisselen over de aanpak van loverboyproblematiek. Dit onderwerp heeft haar bijzondere aandacht. 
Fotograaf: René de Gilde

Input voor de Mensenhandel Academy?
Aanvullingen zijn van harte welkom. Ben je ketenpartner en heb je relevant lesmateriaal dat ook bij dit overzicht kan? Neem contact met ons op! (033) 448 11 86 of mensenhandelacademy@comensha.nl 

CoMensha heeft op 12 november naar bijna zevenhonderd ketenpartners een mail gestuurd waarin ketenpartners om relevant lesmateriaal wordt verzocht, cq. eventuele wijzigingen in het bestaande aanbod aan te geven.


Lees hier het verslag over de landelijke bijeenkomst van 7 november jl. te Den Haag, welke door het ministerie van VWS onder de deelnemers is gemaakt en verspreid. 

Dit bericht is opgenomen in de nieuwsbrief van december 2019.