RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Afstudeeronderzoek CHE-studenten bij CoMensha

"Where human traffickers are learning inventive tricks with technology it is up to us to do the same and to do it better. We owe it to all those victims who day in day out are exploited in the most degrading of circumstances" “ Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

Christelijke Hogeschool Ede-studenten Esther Vlot en Alette van der Hoef hebben de afgelopen maanden bij CoMensha gewerkt aan hun afstudeeropdracht. Zij hebben onderzoek gedaan naar een mogelijke 'app mensenhandel'. Zij zijn bij burgers en experts nagegaan wat de inhoudelijke invulling zou moeten zijn van een 'mensenhandel app' die burgers informeert en waar vermoedens van uitbuiting gemeld kunnen worden.

Het idee van een app mensenhandel is ontstaan tijdens de minor aanpak mensenhandel, opgezet door Tamme de Leur, op de Christelijke Hogeschool Ede. Ina Hut was aanwezig bij de presentatie en was enthousiast over het idee. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een geslaagd afstudeeronderzoek in opdracht van CoMensha.

"We ontdekten de complexiteit van de aanpak van mensenhandel en de ketensamenwerking. Er waren verschillende visies en belangen en ieder heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid en rol. Het was voor ons een leerzame en boeiende afstudeerperiode en we zijn trots op het eindresultaat dat we hebben mogen bereiken in samenwerking met CoMensha, ketenpartners en betrokken burgers. We hopen hier samen met CoMensha en ketenpartners een vervolg aan te kunnen geven."Op de foto van links naar rechts: Tamme de Leur, Hugo Plasair, Alette van der Hoef, Esther Vlot en Marcel Flohr
Foto: CoMenshaKlik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2016-2