KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Aldith Hunkar - ambassadeur van CoMensha

Natuurlijk was ik zeer vereerd toen CoMensha directeur Ina Hut mij vroeg om mij als ambassadeur te verdiepen in de thema's mensenhandel en uitbuiting. Zij had mij aan het werk gezien tijdens een conferentie en dacht dat ik uit het juiste hout gesneden was. Ik nam het aanbod gretig aan.

Uiteraard waren er ook vragen. Wat betekent zo'n ambassadeurschap? Hoe kan ik op mijn manier een bijdrage leveren aan de bestrijding van deze gruwelijke vorm van criminaliteit?

In de afgelopen maanden heb ik geprobeerd die vragen te beantwoorden. In de aanloop naar de conferentie op 22 september - ter gelegenheid van 30 Jaar STV/CoMensha - ging ik met een cameraman de straat op en vroeg mensen wat ze weten over mensenhandel. Dat leverde drie korte filmpjes op die hier, hier en hier te bekijken zijn. Kort samengevat is er - zomaar op straat - bar weinig kennis over mensenhandel. Laat staan over mensenhandel in Nederland.

Het werd mij helder dat ik de grootste bijdrage lever aan CoMensha wanneer ik mijn journalistieke competenties inzet. Als onafhankelijk journalist wil ik helpen om kennis en bewustwording te verspreiden, want wij mogen niet langer onze ogen sluiten voor het feit dat mensenhandel bestaat, ook in Nederland. Wij mogen niet langer ontkennen dat ons eigen gedrag ertoe kan bijdragen dat mensenhandel blijft bestaan, ook in Nederland.

Inmiddels heb ik heel wat besprekingen gehad bij CoMensha, schrijf ik af en toe een column en presenteerde ik de conferentie ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan en de Ontmoetingsdag 2016. Ik heb meegedacht over externe communicatie en maak plannen voor videoproducties.

Langzaam maar zeker groei ik in mijn rol en verantwoordelijkheid. Mijn doel is om het immens grote probleem te vertalen naar de menselijke maat, zodat eenieder kan begrijpen en voelen dat het ons allen aangaat. Pas als dat inzicht er is kunnen wij als samenleving mensenhandel structureel aanpakken.

Leeshier het nieuwsbericht waarin staat dat Aldith Hunkar ambassadeur van CoMensha wordt.

Website:
http://www.hunk-art.com

Professional profile:
http://www.linkedin.com/in/aldithhunkar

Online showcase:
https://www.facebook.com/Hunk.arT.global

Twitter:
http://www.twitter.com/aldith_hunkar

Independent TV Station:
http://facebook.com/PocaTVKlik hier om terug te gaan naar de Eindejaarsnieuwsbrief 2016-4