LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Aldith Hunkar wordt ambassadeur van CoMensha

CoMensha, hét landelijk Coördinatiecentrum Mensenhandel, bestaat 30 jaar. Geen reden voor een feest. Mensenhandel komt nog steeds voor in Nederland, terwijl de aandacht ervoor minder wordt. Alle reden om mensenhandel weer stevig onder de aandacht te brengen. CoMensha is daarom verheugd te melden dat journalist Aldith Hunkar als ambassadeur van de organisatie de komende jaren de strijd tegen mensenhandel aangaat.

Op donderdag 22 september 2016 wordt journalist Aldith Hunkar in Nieuwspoort, Den Haag, gepresenteerd als ambassadeur van CoMensha. Dit gebeurt tijdens het congres "30 Jaar STV/CoMensha, Terugblik en Uitdagingen" dat zal worden bijgewoond door H.K.H. Prinses Beatrix.

Hunkar, voormalig presentator/verslaggever bij o.a. de NOS (Jeugdjournaal, Journaal, Evenementen), zal zich in eerste instantie voor een periode van drie jaar verbinden aan de organisatie en zal haar journalistieke competenties, netwerk en maatschappelijke betrokkenheid inzetten om bewustwording rondom mensenhandel te helpen vergroten en aandacht voor slachtoffers van mensenhandel te vragen. Het ambassadeurschap begint zij als dagvoorzitter van het congres dat terugblikt op 30 jaar strijd tegen mensenhandel en vooruit kijkt naar de uitdagingen voor de toekomst.

Door de unieke positie als verbindende schakel in de ketenaanpak mensenhandel is CoMensha in staat om knelpunten, tendensen en succesfactoren te signaleren in de uitvoering van het mensenhandel beleid en te zorgen voor agendering en beleidsbeïnvloeding. Ina Hut, directeur CoMensha: "Ik hoop dat de verbintenis met Aldith Hunkar een extra impuls geeft die er mede voor zorgt dat de aandacht voor mensenhandel niet verslapt".

Meer informatie over CoMensha en het congres vindt u op: www.comensha.nl/pagina/30jaar.