JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Artikel over de aanpak van mensenhandel en de rol van gemeenten

Op Overheid van Nu een uitgebreid artikel over de aanpak van mensenhandel en de rol van gemeenten. Onze directeur-bestuurder Ina Hut en Irene Pruim, kwartiermaker intensivering aanpak mensenhandel bij de gemeente Zwolle, werden geïnterviewd.

“Mede dankzij het IBP is er de afgelopen jaren meer aandacht gekomen voor mensenhandel. Gevraagd naar de stand van zaken richting 2022, waarin elke gemeente een aanpak moet hebben,” is Ina Hut voorzichtig optimistisch.

‘We zijn op de goede weg, maar er is ook nog een weg te gaan. We merken dat steeds meer gemeenten het actiever oppakken. Maar dat betekent niet dat we achterover mogen leunen. Vaak zie je dat de aandacht voor mensenhandel voortkomt uit persoonlijke aandacht voor het onderwerp. Maar de inzet moet daar niet van afhangen. Dat borgen, dat is echt belangrijk.’

Hut waarschuwt dan ook dat het opstellen van een aanpak mensenhandel niet het doel zelf is. 

"Je kunt het op papier geregeld hebben, maar als het in de praktijk niet genoeg uitwerking heeft, dan ben je er nog niet. Het moet actief worden opgepakt en geborgd. De kwaliteit moet voldoende zijn. Die stappen moeten we gaan maken."

Lees verder op de site.

Schermafbeelding 2020-12-10 om 16.31.27