JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Bereikbaarheidstijden Helpdesk vanaf 1 maart 2018 van 09.00 - 17.00 uur

Vanaf donderdag 1 maart 2018 hanteert onze helpdesk weer de oorspronkelijke bereikbaarheidstijden. Voortaan zal de helpdesk van CoMensha weer van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur bereikbaar zijn voor meldingen van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel, zorg en opvang, advisering en overige vragen over mensenhandel. Niet dringende meldingen en verzoeken tot zorgcoördinatie kunnen zoals altijd ook buiten kantoortijden digitaal worden gestuurd. De helpdesk neemt deze de eerstvolgende werkdag in behandeling.

De verruimde tijden zijn vorig jaar in afstemming met het ministerie van Justitie en Veiligheid op 1 maart 2017 ingegaan als een vervolg op de pilot waarbij we 24/7 bereikbaar waren. Uit analyse van de binnenkomende meldingen en uit gesprekken met de meldende partijen (opsporingsdiensten) is gebleken dat de extra bereikbaarheidstijden van 08.00 - 09.00 uur in de ochtend en van 17.00 - 19.00 uur in de avond niet echt meer noodzakelijk zijn. Ketenpartners en andere melders maken hoofdzakelijk gebruik van onze helpdesk tijdens de gebruikelijke kantooruren van '9 tot 5'. Bij urgente zaken voor opvang van slachtoffers van mensenhandel in de avond, nacht en in het weekend, schakelt de politie conform protocol rechtstreeks met de crisisopvang. Daarmee is acute hulp aan slachtoffers van mensenhandel gewaarborgd.

Ook zien wij dat de regionale ketenpartners elkaar meer weten te vinden op momenten van crisis, zoals bij het plaatsen van een slachtoffer van mensenhandel in de nacht of in het weekend. Zorgcoördinatoren zijn daarin een belangrijke schakel. CoMensha zet daarom sterk in op verdere uitbreiding van zorgcoördinatie om tot een landelijke dekking te komen.

De helpdesk van CoMensha is telefonisch bereikbaar via (033) 448 11 86 en per e-mail via info@comensha.nl.

Als er acute hulp nodig is, Bel 112.

Kijk voor meer informatie op www.wegwijzermensenhandel.nl Op deze site staat informatie over de verschillende fases en stappen in de ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel, de rechten en regelingen die daarbij gelden en over de organisaties die daarbij verder kunnen helpen.