LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

CoMensha in het Organiserend Comité EU- voorzitterschap

De aanpak van mensenhandel met het oogmerk van arbeidsuitbuiting is in veel EU-landen minder ver ontwikkeld dan de aanpak van mensenhandel gericht op seksuele uitbuiting. Reden voor Nederland om arbeidsuitbuiting als één van de zes belangrijkste onderwerpen te agenderen tijdens het voorzitterschap 2016.

Meer dan een jaar werd er door diverse nationale en internationale ketenpartners hard gewerkt om dit onderwerp voor te bereiden. Met vele andere ketenpartners participeerde ook CoMensha in het Organiserend Comité ter voorbereiding op het Nederlands voorzitterschap EU 2016. Het resultaat was een inhoudelijk interessante slotconferentie van 17-19 januari 2016: 'Teamwork! Strengthening multidisciplinary cooperation against trafficking in human beings for labour exploitation'.
Er waren vele experts en genodigden vanuit de EU-landen aanwezig om hun kennis te delen, er werden diverse workshops gegeven en er werd een handleiding gepresenteerd om de multidisciplinaire aanpak van mensenhandel met het oogmerk van arbeidsuitbuiting te versterken en Europese samenwerking op dit gebied te stimuleren. De handleiding is ontwikkeld in samenwerking met verschillende nationale en Europese partners in project Teamwork!: een gezamenlijk project van Luxemburg, Nederland en onze trio-voorzitterschapspartners Slowakije en Malta.
 


 


Klik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2016-1