RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

CoMensha start samen met Loesje en partners campagne tegen mensenhandel

Vandaag, op de internationale dag van de afschaffing van de slavernij, start CoMensha samen met Loesje, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Fier een campagne om aandacht te vragen voor mensenhandel in Nederland.
Wereldwijd leven er op dit moment zo'n dertig miljoen slaven. Ook in Nederland is moderne slavernij (mensenhandel) aan de orde van de dag. Iets wat veel mensen niet weten. Met deze posterserie wordt daar op een ludieke manier verandering in gebracht.

In Nederland worden dagelijks honderden kinderen, jongeren en volwassenen uitgebuit door hun mensenhandelaar. Ze worden gedwongen om in de prostitutie te werken, of werken tegen belachelijk lage lonen en in slechte omstandigheden in de horeca, land- en tuinbouw. Ook in de Nederlandse au-pair sector en in de bouw en industrie is mensenhandel een bekend fenomeen.

Door in heel Nederland posters te plakken met rake teksten over mensenhandel, wil CoMensha samen met haar partners bij een groot publiek aandacht vragen voor de problematiek.
De campagne bestaat uit een serie van acht Loesje-posters die vanaf vandaag in heel Nederland in het straatbeeld zijn terug te vinden. Samen met Loesje plakken CoMensha, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Fier posters in verschillende grote steden.

De posters zijn te downloaden via de actiesite: www.samentegenmensenhandel.nl