RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Conferentie over arbeidsuitbuiting in Polen, Bulgarije en Roemenië

Op vrijdag 28 september organiseert La Strada International, het Europese NGO-netwerk waar CoMensha lid van is, van 9.00 tot 17.00 uur een conferentie over arbeidsuitbuiting in Polen, Bulgarije en Roemenië in Amsterdam. Experts uit deze drie landen en uit Nederland zullen in drie panel discussies de aanpak van arbeidsuitbuiting bespreken.

Aanmelding voor deze dag kan via info [apestaartje] lastradainternational.org.

Op de conferentie wordt gekeken naar lacunes in de Europese nationale wetgeving en praktijk die mogelijk een effectieve aanpak belemmeren. Daarnaast wordt gekeken hoe vakbonden, NGO's en andere belanghebbenden, zoals wetshandhaving en arbeidsinspectie, zouden moeten samenwerken om mensenhandel aan te pakken en slachtoffers te ondersteunen. Ook de vraag hoe werkgevers en de particuliere sector meer aansprakelijk gesteld kunnen worden om arbeidsuitbuiting tegen te gaan, komt aan bod.

De conferentie organiseert La Strada International samen met SOMO en FairWork Nederland, de Animus Association Foundation in Bulgarije, La Strada en de Association for Legal Intervention (SIP) in Polen en AIDROM in Roemenië. Dit gebeurt in het kader van het project Rights at Work, dat wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De conferentie wordt gehouden in De Burcht te Amsterdam.

Binnenkort is een programma met sprekers beschikbaar.
 Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van september 2018