KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Congres Into a new decade met aandacht voor mensenhandel

Het LPB, het Landelijk Platform voor Buurt- en wijkgericht werken, organiseert jaarlijks een congres voor professionals die betrokken zijn bij het gebieds- en opgavegericht werken. Dit jaar vindt het congres op 20, 21 en 22 november 2019 plaats in Capelle aan den IJssel. Het thema is dit jaar: ‘Into a new decade’. Onze collega Noura Ammar spreekt 21 november over het onderwerp mensenhandel. 

Mensenhandel niet altijd zichtbaar (Workshop 4)
CoMensha zet zich in voor de belangen en rechten van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Mensenhandel in Nederland is een groter probleem dan we denken. Het kan bij je om de hoek gebeuren zonder dat je er erg in hebt. Noura gaat vertellen over wat mensenhandel precies is, je krijgt een beeld van hoe mensenhandel er ons land, in onze gemeenten, eruit ziet. Welke verschijningsvormen er zijn, wat de aantallen zijn, de achtergronden, hoe je mensenhandel kunt signaleren. Hoe je geweld eventueel kunt melden en mogelijke slachtoffers kunt ondersteunen. 

Ben je als professional betrokken bij gebieds- en opgavegericht werken? Dan is dit congres wellicht interessant voor je. Er liggen meerdere complexe vraagstukken en schurende dilemma’s met gevolgen voor het publieke domein en de professionals die er werken.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website van LPB.