RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Engelse versie 'Safe Future Methodiek inzake Kinderen'

Kinderen uit gezinnen met verblijfsproblematiek zijn zeer kwetsbaar en er wordt te weinig rekening gehouden met hun belangen als er een besluit wordt genomen over hun toekomst. Het gaat daarbij over kinderen van buitenlandse slachtoffers van mensenhandel of huiselijk geweld, kinderen van ongedocumenteerde vreemdelingen of uitgeprocedeerde asielzoekers. Dit concludeert CoMensha, het coördinatiecentrum mensenhandel, op basis van het rapport 'Safe Future Methodiek inzake Kinderen'.

Het rapport is opgesplitst in twee delen. In het eerste deel worden knelpunten en voorwaarden voor veilige terugkeer en re-integratie in beeld gebracht rondom kinderen met verblijfsproblematiek. In het tweede deel wordt op methodische wijze aangegeven hoe het belang van het kind centraal kan worden gesteld in de begeleiding. Daarbij wordt vanaf het allereerste begin van de begeleiding rekening gehouden wat verschillende toekomstopties voor het kind betekenen en hoe het kind en zijn ouders hierin zo goed mogelijk kunnen worden begeleid.

Het rapport is zowel in het Nederlands als Engels verkrijgbaar en is een verdieping van de bestaande Safe Future Methodiek die zich richt op het bespreekbaar maken van de toekomst, incl. veilige terugkeer, van buitenlandse slachtoffers van mensenhandel en huiselijk geweld. Ook deze rapporten zijn in het Nederlands en Engels verkrijgbaar.

Engelse versie
Download hier de Engelstalige versie in pdf-formaat.

Klik hier om de 'bladerbare' versie in te zien
(let op: indien de bladerbare versie niet zichtbaar is dient er een zogenaamde Flash Plug geïnstalleerd te worden).

Nederlandse versie
Download hier de Nederlandstalige versie in pdf-formaat.

Klik hier om de 'bladerbare' versie in te zien
(let op: indien de bladerbare versie niet zichtbaar is dient er een zogenaamde Flash Plug geïnstalleerd te worden).
 Zie ook oude nieuwsberichten over Safe Future op onze website.

Aanbieden rapport Safe Future februari 2017

Impressie bijeenkomst 10 februari 2017 locatie Eenhoorn Amersfoort.