LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Fotograaf #OpenJeOgen ontvangt prijs van koning WIllem-Alexander

Fotograaf Ernst Coppejans heeft zaterdag 2 februari jl. uit handen van koning Willem-Alexander de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie ontvangen voor 'Sold', een serie portretten van slachtoffers van mensenhandel.

Zoals Coppejans het zelf verwoord op Facebook: Sold is a series of anonymous portraits of victims of human trafficking portrayed in shelters in the Netherlands where they temporary find safety and a home. A story that needs a big audience because it is a huge problem Worldwide and it is closer to all of us then we think.
Being presented this prestigious award in the presence of so many amazing colleagues, people with a passion for real Photography and journalism, His Royal Highness King Willem-Alexander made yesterday a day to never forget".


#OpenJeOgen
CoMensha feliciteert Ernst Coppejans van harte met deze mooie prijs! Een terechte waardering voor de wijze waarop hij de kwetsbare mens weet te portretteren en aanzet tot nadenken over mensenhandel. Coppejans heeft - samen met stichting Open Mind - in 2016 dertig indrukwekkende portretten van slachtoffers van mensenhandel vastgelegd in opdracht van CoMensha: deze fototentoonstelling 'Open je ogen voor mensenhandel', met dertig portretten en verhalen van mensen die in Nederland slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, is nog steeds te zien in Nederland en ging in oktober vorig jaar over de grenzen naar Straatsburg bij de Raad van Europa.

Interesse?
Onze bewustwordingscampagne 'Open je ogen voor mensenhandel' staat sinds eind 2016 al in 26 verschillende gemeenten in Nederland. Voor gemeenten, organisaties, bedrijven, maar ook scholen die het komende jaar aandacht willen geven aan mensenhandel, zijn de dertig portretten en verhalen van slachtoffers een belangrijke, indrukwekkende aandachtstrekker. Interesse? Er is nog ruimte in de planning van 2019.

De prijs van Ernst Coppejans werd uitgereikt op de bijeenkomst van de Zilveren Camera, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, die dit jaar zijn zeventigjarig bestaan viert. De Zilveren Camera ging naar Cynthia Boll, vanwege haar serie Sinking Cities, Jakarta.
De foto's van winnaars en genomineerden van de Zilveren Camera zijn tot en met 31 maart a.s. te zien in Museum Hilversum. Zie voor meer informatie het artikel in de NRC van afgelopen zaterdag.