LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Fototentoonstelling 'Open Je Ogen!' voor Mensenhandel nu in Leeuwarden

De tentoonstelling 'Open je ogen!' een 'rondreizende foto-expositie van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel en hun verhalen' is vanaf vandaag in Leeuwarden te zien; 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, ook in Leeuwarden; 30 paar ogen waarin u de duistere wereld van mensenhandel weerspiegelt ziet; 30 zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, anno 2017 die de omvang en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld brengen.

De tentoonstelling is een initiatief van CoMensha, ontwikkeld in samenwerking met Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans. Met deze campagne wil CoMensha erkenning en herkenning creëren bij in de samenleving door de problematiek van mensenhandel in Nederland een gezicht te geven.

CoMensha is het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel. CoMensha zet zich inmiddels al meer dan 30 jaar in voor de strijd tegen mensenhandel en voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel bestaat vandaag de dag nog steeds, ook in Nederland! Om die reden en omdat mensenhandel in Nederland een ernstig onderschat probleem is, startte CoMensha vorig jaar september t.g.v. haar 30-jarig bestaan, met deze bewustwordingscampagne.

Het is een prachtige expositie van dertig dappere mensen die vol vertrouwen, blindelings in de valkuil van mensenhandel in Nederland zijn gestapt en die nu hun stem laten horen. Zij willen u laten weten dat mensenhandel dichterbij bij is dan u denkt.

Leeuwarden is de 13e locatie in den lande waar 'Open Je Ogen!' komt te staan. Al eerder was de expositie vanaf september 2016 tot heden te zien o.a. in Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda. Onze grote wens is dat nog veel meer gemeenten interesse tonen in deze expositie om zo het probleem van mensenhandel in Nederland zichtbaar te maken en breder onder de aandacht te kunnen brengen bij het grote publiek.

Laat je raken en bezoek de expositie die vanaf maandag 10 juli tot maandag 24 juli op het Raadhuisplein/ Gouverneursplein voor het Stadhuis van de gemeente Leeuwarden staat.
Open Je Ogen!

Heeft u vermoedens van mensenhandel in uw omgeving, meldt dit bij de plaatselijke politie via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis nummer). In spoedgevallen bel 112.

Kijk voor meer informatie over mensenhandel op onze site www.mensenhandel.nl.

10-07-2017-Leeuwarden-fototentoonstelling-30-portretten-burgermeester-Leeuwarden-en-Jerrol-Marten-CoMensha
Burgermeester drs. Ferd Crone en Jerrol Marten van CoMensha

10 juli 2017 opening fototentoonstelling in Leeuwarden van 30 portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel

10 juli 2017 opening fototentoonstelling in Leeuwarden van 30 portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel
Foto's: CoMensha