JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Grote Politieactie tegen mensenhandel in Eindhoven

De Gemeente Eindhoven, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn vrijdag een grootschalige actie begonnen tegen internationale mensenhandel.
Het Baekelandplein, waar raamprostitutie wordt bedreven, is om 20.00 uur in zijn geheel afgesloten. Dit gebeurt omdat de politie en de gemeente serieuze, ernstige signalen hebben gekregen van mensenhandel op het plein. De aanwezige prostituees zijn overgebracht naar het Stadhuis, waar gespecialiseerde zeden- en mensenhandelrechercheurs met hen in gesprek gaan. Het doel is om de signalen van mensenhandel te onderzoeken. Tolken, advocaten en hulpverleners staan de vrouwen bij.

Het aanwezige publiek, pooiers, beheerders en exploitanten op het Baekelandplein moeten zich legitimeren en worden ook bevraagd op de signalen van mensenhandel. Het publiek wordt met folders geïnformeerd over het doel van de actie. Buurtbewoners zijn per brief door de gemeente op de hoogte gesteld.

Aan de actie wordt deelgenomen door de Gemeente Eindhoven, het OM Den Bosch, de regiopolitie Brabant Zuid-Oost, het Landelijk Parket en de Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). De actie wordt geleid door de lokale driehoek, onder leiding van burgemeester Van Gijzel. Verder zijn ook de GGD, het Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha), Europol, de IND en het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) betrokken bij de actie. In totaal worden 300 politiemensen en 50 ambtenaren van gemeentelijke diensten ingezet.