KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Herman Bolhaar bij Pauw & Witteman

Herman Bolhaar was te gast bij Pauw & Witteman om de aanpak van mensenhandel binnen en buiten de rechtzaal te bespreken te bespreken. Bekijk de uitzending

Het Openbaar Ministerie wil hogere straffen voor mensenhandelaars, afgelopen 1 april is de maximumstraf voor mensenhandel verhoogd van acht naar twaalf jaar. Het verhogen van de maximumstraf betekent echter niet dat dit zich in de praktijk ook uit. Ongeveer een op de drie van de mensenhandelzaken eindigt in vrijspraak en wanneer het wel tot een veroordeling komt, zijn de vonnissen meestal een kwart van het maximum.

  afgelopen 1 april is de maximumstraf voor mensenhandel verhoogd van acht naar twaalf jaar  
Taskforce Mensenhandel
Herman Bolhaar is voorzitter van het College van Procureurs-Generaal en geeft leiding aan het Taskforce Mensenhandel dat samen met Hongarije een actieplan opstelt om mensenhandel te bestrijden.

Onder meer gemeenten, immigratiediensten en arbeidsinspecties moeten de politie en het Openbaar Ministerie gaan ondersteunen om dit mogelijk te maken. Ook hulporganisaties en bedrijven moeten verdacht zijn op signalen en maatregelen nemen om mensenhandel tegen te gaan.