KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Impressieverslag van onze Ontmoetingsdag

Op woensdag 10 oktober jl. organiseerde CoMensha de jaarlijkse Ontmoetingsdag voor (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel en hun kinderen. Dit keer waren er zo'n honderd mensen. Mede dankzij de mooie, landelijke locatie, het zonnige herfstweer en de heerlijke duurzame catering was het weer een topdag.

Jaarlijks organiseert CoMensha de Ontmoetingsdag voor (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Op deze bijzondere dag worden alle deelnemers in het zonnetje gezet.
Een Ontmoetingsdag staat in het teken van inspiratie, ontspanning, plezier en natuurlijk ontmoeten. De locatie wordt met veel zorg uitgezocht; het moet een plek zijn waar slachtoffers zich veilig voelen, waar kinderen kunnen spelen en waar voldoende ruimte is voor alle workshops die worden gehouden. Dit jaar is ervoor gekozen om elkaar te ontmoeten in Antropia te Driebergen.

De deelnemers konden in de ochtend en in de middag vier creatieve workshops volgen die in het teken stonden van zelfexpressie. Expressie geven aan wie je bent, aan je verhaal, je gevoel, er mogen zijn als mens. Er werd gezongen, gedrumd op trommels en djembés, er werden dans-choreografieën gemaakt en uitgevoerd én er was een DJ-workshop. Ook konden de deelnemers in de middag luisteren naar de inspirerende speech van een ervaringsdeskundige.
De kinderen werden opgevangen door deskundige en zorgzame begeleiders in een speciaal ingerichte ruimte.

Voor meer informatie en mooie foto's lees je het Impressieverslag Ontmoetingsdag 2018.Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van december 2018