RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Interesse in onze fototentoonstelling #OpenJeOgen?

Onze bewustwordingscampagne 'Open je ogen voor mensenhandel' staat sinds eind 2016 al in 26 verschillende gemeenten in Nederland. Voor gemeenten, organisaties, bedrijven, maar ook scholen die het komende jaar aandacht willen geven aan mensenhandel, zijn de dertig portretten en verhalen van slachtoffers een belangrijke, indrukwekkende aandachtstrekker. Interesse? Er is nog ruimte in de planning van 2019.

Dertig paar ogen en dertig verhalen van dertig dappere mensen, die het slachtoffer waren van mensenhandel. Zij willen dat wij dit weten. Mensenhandel is dichterbij dan je denkt! In 2017 zijn er 1.076 mogelijke slachtoffers van mensenhandel in Nederland geregistreerd; een topje van de ijsberg.

Juist nu er meer en meer aandacht komt voor de aanpak van mensenhandel, mede door het programma Samen tegen mensenhandel met daarin beschreven de belangrijke rol van gemeenten, kan 'Open je ogen voor mensenhandel' kracht bijzetten om aandacht te vragen voor deze ernstige schending van mensenrechten.

De fototentoonstelling trekt de aandacht van inwoners, werknemers, bezoekers en studenten en wordt veelal ingezet tezamen met een specifieke bijeenkomst over mensenhandel. Denk aan het ondertekenen van een intentieverklaring voor de aanpak van mensenhandel in de regio, of waar zorgcoördinatie voor (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel wordt opgezet, of de start van een opleiding over seksuele uitbuiting, overige arbeidsuitbuiting, gedwongen criminaliteit of gedwongen orgaanverwijdering. Er is een buitententoonstelling (beschikbaar in Nederlands en Engels), en er is ook een binnententoonstelling mogelijk, zoals dit najaar geregeld voor de Universiteit van Amsterdam.

Dit jaar stond #OpenJeOgen al in Weert, Gouda, Alkmaar, Castricum, Heiloo, Bergen, Almere, Capelle aan den IJssel en tot 27 december in Alphen aan den Rijn.

De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl.

#OpenJeOgen is ook beschikbaar in het Engels.

Zie ook de info op OpenJeOgen.
 Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van december 2018