KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Kaasmarkt Alkmaar geopend door Ina Hut

Ina Hut opent de kaasmarkt. Het luiden van de bel aan het begin van de kaasmarkt is al 425 jaar een traditie. De kaasmarkt wordt elke vrijdagochtend gehouden van april t/m september en trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers.

Op vrijdag 1 juni jl. om 10.00 uur luidde onze directeur-bestuurder Ina Hut de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kon beginnen. Zij deed dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge die daarmee extra aandacht vroeg voor de aanpak van mensenhandel en de fototentoonstelling Open je ogen voor mensenhandel, die van 15 mei tot 11 juni a.s. op de Paardenmarkt te zien is.

Dertig portretten van mensen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, met de persoonlijke verhalen onder het portret beschreven. Deze foto-expo is in samenwerking met stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans gestart om bewustwording over mensenhandel te benadrukken.

Vanaf 1 juni tot 11 juni vindt ook het Karavaan festival op het Doelenveld plaats. Dit jaar is de 25e editie van de festiviteiten. Karavaan is een theaterfestival waar ook actuele onderwerpen worden behandeld in voorstellingen. Dit jaar is het thema Open Mind. De hoofdact 'Ceci n'est pas', staat in het teken van vooroordelen.


Interview door ladyspeaker Ingrid met Ina Hut. Rechts naast Ina Hut staat de kaasvader Willem Borst.


Nog een traditie: gedragen worden door de kaasdragers. Het valt ook Ina Hut te beurt.


Uitleg van het schandbord door kaasvader Willem Borst aan de genodigden van burgemeester Piet Bruinooge.

Klik hier voor meer foto's van de kaasmarkt op 1 juni jl.