KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Koraal Symposium 18 april 2019 over seksuele uitbuiting onder extra kwetsbaren

Meisjes en jongens met een licht verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar om slachtoffer van seksuele uitbuiting te worden. Sinds april 2018 krijgen meisjes en jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking bij Koraal een integrale behandeling. In 2019 is die behandeling ook beschikbaar voor jongens en jonge mannen. Dit om veiligheid te bieden, het trauma te verwerken, kwetsbaarheid te verlagen en om zo snel als mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de samenleving. Koraal wil graag met professionals hierover in gesprek en organiseert daarom op 18 april 2019 in Eindhoven het symposium 'Seksuele uitbuiting onder extra kwetsbaren verdient integrale inzet en expertise!'

Naast het algemene ochtenddeel waarin een ervaringsdeskundige, prof. Conny Rijken van Tilburg University en de Nationaal Rapporteur, Herman Bolhaar, zullen spreken, zijn er zes workshops die alles te maken hebben met het herkennen en (ambulant) behandelen van slachtoffers.

Ook de rol van gemeenten en scholing krijgt een prominente plek. Zo zal ook onze collega Rik Viergever samen met Barbara Schmeits van het VNG met gemeentelijke vertegenwoordigers kijken hoe de integrale aanpak tegen mensenhandel in het beleid voor de toekomst geborgd kan worden.

Interesse? Klik hier voor meer informatie en aanmelding.