JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

La Strada bestaat 20 jaar

La Strada International heeft tijdens het 8e NGO Platform ''United against trafficking in human beings" het 20-jarig bestaan van het La Strada netwerk gevierd. Ook Open Gate / La Strada Macedonië was jarig; zij bestaan 15 jaar.

Het La Strada International NGO platform werd in 2005 gestart en biedt een jaarlijkse ontmoeting aan Europese anti-mensenhandelorganisaties. Het platform bestaat inmiddels uit 28 NGO's uit heel Europa. Het doel van het platform is om de samenwerking in Europa te versterken; de samenwerking tussen de EU- en niet-EU-organisaties die het praktisch werken met slachtoffers van mensenhandel combineren met politieke belangenbehartiging voor een op mensenrechten gebaseerd beleid. Het platform is een uitstekende mogelijkheid om met elkaar te discussiëren over het bestrijden van mensenhandel en om best practices uit te wisselen. Het La Strada secretariaat faciliteert en ondersteunt deze samenwerking.

Het platform kwam dit jaar bijeen in Skopje, Macedonië en stond in het teken van het 20-jarig bestaan van La Strada International. LSI blikte terug op de ontwikkelingen middels de speciaal hiervoor gecreëerde LSI Timeline. Ook werd vooruit gekeken naar de behoeften van slachtoffers mensenhandel op het gebied van bescherming. Daarnaast is er gesproken over monitoren en samenwerken met de private sector.

LSI nieuw Strategisch Plan 2016 - 2020 goedgekeurd
Voorafgaand aan het platform vond de LSI ledenvergadering plaats, waar het nieuwe strategisch plan 2016 - 2020 werd aangenomen. Het nieuwe plan focust op het erkennen, respecteren en realiseren van de rechten van de slachtoffers van mensenhandel.

LSI erkent dat het internationale politieke platform moet worden geadresseerd vanwege de snijpunten met migratie, ontwikkeling, de arbeidsmarkt en het sociaal beleid in de mensenhandel. De onderliggende oorzaken van mensenhandel vragen om structurele veranderingen. Het erkennen van rechten voor vrouwen, werknemers, migranten en sekswerkers is van essentieel belang om te voorkomen dat mensen kwetsbaar worden voor uitbuiting en misbruik.Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van juni 2015