LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Manifest: Onvoldoende aandacht voor specialistische hulp kinderen

Tweede Kamerleden nemen het Manifest 'Effecten van de transformatie Jeugdhulp' in ontvangst dat Anke van Dijke, directeur van Fier, namens alle ondertekenaars aanbiedt.

Op dinsdag 29 mei jl. deden 76 hoogleraren, lectoren, directeuren, bestuurders, toezichthouders, kinderartsen, vertegenwoordigers van politie en Openbaar Ministerie, cliënten en ouders met een manifest een dringend beroep op de politiek om heldere afspraken te maken over de toekomst van specialistische jeugdzorg voor kinderen. Ook onze directeur-bestuurder Ina Hut tekende het manifest.

Het gaat onder andere om topklinische specialistische hulp aan kinderen met een psychose of een bipolaire stoornis, eetstoornissen of suïcidaliteit, kinderen met ernstige antisociale of agressieve problematiek, kinderen die kampen met de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering.en kinderen die te maken hebben met eergerelateerd geweld of loverboyproblematiek. 

In het manifest staan aanbevelingen vanuit de praktijk aan gemeenten en bewindspersonen om de transformatie ten aanzien van specialistische jeugdzorg succesvol af te ronden. Er wordt gepleit om het stelsel zo in te richten dat er plaats is voor álle vormen van jeugdhulp, van basisjeugdhulp tot aan (landelijke) schaarse specialistische functies. De juiste zorg op het juiste niveau.

Download hier het manifest.