KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Mark Harbers opende fototentoonstelling Open je ogen voor mensenhandel te Capelle aan den IJssel

Onze fototentoonstelling 'Open je ogen voor mensenhandel' is maandag 1 oktober 2018 op het Stadsplein te Capelle aan den IJssel geopend door staatssecretaris Mark Harbers van het ministerie van Justitie en Veiligheid samen met Sameena, een van de geportretteerden. De opening maakte deel uit van de Regionale Conferentie Mensenhandel waar adviseurs veiligheid, jeugd en sociaal domein van de 32 gemeenten in de regio en de betrokken ketenpartners bij de aanpak mensenhandel bijeen waren om tot een plan van aanpak mensenhandel te komen.

Naast de staatssecretaris, spraken burgemeester Peter Oskam, regionaal portefeuillehouder mensenhandel, en Ina (H.R.) Hut, directeur-bestuurder van CoMensha, in het ochtenddeel. Ook Sameena vertelde haar persoonlijke verhaal.


Het verhaal van Sameena maakte grote indruk op de aanwezigen.


Vlnr op de foto Mark Harbers, Ina Hut, Peter Oskam en Sameena.

De dertig foto's en verhalen van mensen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats.
Zie ook het filmpje dat de gemeente Capelle aan den IJssel van de opening maakte.

Regionale conferentie
In het middagdeel van de conferentie waren er werksessies waarin gezamenlijk gewerkt werd aan een regionaal plan van aanpak om mensenhandel te voorkomen en te bestrijden.

Lees hier het AD-interview met Mark Harbers en Sameena, en lees hier het artikel van het AD met Steffie van de Lande, zorgcoördinator, en Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha.

Interesse?
#OpenJeOgen is tot eind oktober op het Stadsplein te Capelle aan den IJssel te bezichtigen. De foto's en verhalen zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans.

OpenJeOgen staat sinds eind 2016 al in verschillende gemeenten. Dit jaar al in Weert, Gouda, Alkmaar, Castricum, Heiloo, Bergen en Almere. Voorgaande twee jaren stond onze fototentoonstelling in Enschede, Rotterdam, Breda, Amsterdam (Stopera en Zuidas), Utrecht, Leiden, Den Helder, Maastricht, Leeuwarden, WUR Wageningen, Roermond, Nijmegen, Groningen, Tilburg (UvT), Arnhem en Den Haag.

Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl