RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Mini-symposium Leger des Heils 'Zie jij wat ik zie?' op 22 mei 2019

Het Leger des Heils (LdH) organiseert op woensdagmiddag 22 mei a.s. in hun korpsgebouw te Den Haag een mini-symposium over mensenhandel onder de titel: 'Zie jij wat ik zie?' Geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

In de afgelopen twee jaren heeft het Leger des Heils met het EU-programma Safe Havens flink geïnvesteerd in de relaties tussen de doel- en bronlanden van mensenhandel. Tijdens het symposium laat het LdH de resultaten zien, zowel plenair als in enkele deelsessies. Op het mini-symposium spreekt onder andere de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, en Hester van Bruggen, officier van justitie in Italië die zicht bezighoudt met grensoverschrijdende, ondermijnende criminaliteit.

Deelsessies
De drie deelsessies richten zich op de volgende onderwerpen:

Ongedocumenteerde slachtoffers mensenhandel uit Westelijk Afrika
Het Leger des Heils heeft in het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de achtergronden en problematiek van ongedocumenteerde Nigeriaanse en Ghanese slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Dit onderzoek is uitgevoerd door ‘Recht in Zicht’, een programma van het Leger des Heils waarbij ongedocumenteerde slachtoffers mensenhandel (sociaal) juridische begeleiding krijgen.

Duurzame oplossingen voor Roma kinderen
Regelmatig worden Roma kinderen aangehouden voor delicten als winkeldiefstal, zakkenrollerij, babbeltrucs en woninginbraak. Sinds een aantal jaar wordt erkend dat deze kinderen mogelijk slachtoffer zijn van criminele uitbuiting. Defence for Children – ECPAT en het Leger des Heils hebben onderzoek gedaan naar de bescherming van deze kinderen;

Kwetsbaarheid van vluchtelingen
Mensen op de vlucht zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, helemaal in de frontlinie en aan de randen van Europa. Maar wat als ze eenmaal in een 'veilig land' zijn? Komt uitbuiting dan niet meer voor? Helaas is de praktijk anders.

Meer informatie en aanmelden kan via de site van het Leger des Heils