LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Nieuw cliëntregistratiesysteem

De Postcode Loterij is de grootste goede doelenloterij van Nederland. Sinds 1989 werd er, dankzij 2,4 miljoen deelnemers, ruim 3,8 miljard euro geschonken aan 89 organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mens en natuur.
CoMensha ontving van de loterij een eenmalige bijdrage van ‚ 0.5 miljoen voor een nieuw registratiesysteem. Daarmee kunnen de slachtoffers van mensenhandel nog beter worden geregistreerd en, niet minder belangrijk, beter worden begeleid. Inmiddels werkt CoMensha met het nieuwe registratiesysteem en zijn goede ervaringen opgedaan. Alle medewerkers van de helpsdesk zijn getraind in het gebruik van het systeem. Een klankbordgroep binnen CoMensha begeleidt het gebruik en zorgt waar nodig voor verdere aanpassingen in het systeem. De gebruikersvriendelijkheid staat centraal.

Het systeem biedt ten opzichte van het oude Regas systeem veel meer mogelijkheden. Waar voorheen data kon worden overschreven, blijft historische informatie nu bewaard. Ook is het vrij eenvoudig om door middel van een rapportagefunctie noodzakelijke overzichten te produceren. Dit geeft nog meer inzicht in de aard en omvang van het aantal slachtoffers. Zij zijn er bij gebaat om een juiste opvang en begeleiding te ontvangen. Vanuit de rapportagefunctie kunnen ook management overzichten worden opgesteld. Dat biedt directe sturingsmogelijkheden.