KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Nieuw rapport: 'De klant erbij'Corinne Dettmeijer, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, heeft een nieuw rapport uitgebracht: "De klant erbij. De Strafbaarstelling van seks met 16- en 17-jarigen tegen betaling".

In dit rapport gaat ze in op de vervolging en berechting van betaalde seks met minderjarigen van 16 en 17 jaar sinds het jaar 2000.

Kinderen hebben recht op bescherming tegen seksueel geweld. Het hebben van seks met een kind jonger dan 18 jaar tegen betaling is een ernstige inbreuk op de seksuele integriteit van kinderen en is strafbaar. Om meisjes en jongens daartegen te beschermen, is het belangrijk dat klanten die gebruik maken van de seksuele diensten van een minderjarige, worden opgespoord en vervolgd. Sinds dit jaar heeft de aanpak van klanten van 16- en 17-jarigen een impuls gehad.

De Nationaal Rapporteur hoopt dat het OM die aanpak verder doorzet en dat de rechtspraak toewerkt naar meer helderheid en eenduidigheid bij het opleggen van straffen.

Meer informatie op de website van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.