RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Nieuwe campagne Meld Misdaad Anoniem

Voor de aanpak van mensenhandel in de vorm van seksuele uitbuiting in de prostitutie is een snelle signalering van mogelijke slachtoffers en daders van groot belang. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie kondigde donderdag in Amsterdam aan de campagne Schijn Bedriegt van Meld Misdaad Anoniem te vernieuwen.
Twee jaar eerder gaven Opstelten en Meld Misdaad Anomiem al met burgemeester Van der Laan van Amsterdam het startsein voor deze campagne die klanten van prostituees oproept misstanden te melden. Dat heeft sindsdien 392 meldingen opgeleverd van gedwongen en illegale prostitutie.

Het aanspreken van klanten van prostituees “ onder meer via sekssites op internet “ levert volgens de minister duidelijk resultaten op. Dat blijkt ook uit het feit dat de politie bijna alle meldingen als bruikbaar ervaart en in veel gevallen de meldingen aanleiding zijn tot het starten van een onderzoek. Meld Misdaad Anoniem heeft de campagne daarom nu op verzoek van de minister verbreed. De mensenhandelcampagne richt zich voortaan niet meer alleen op klanten van prostituees, maar roept via een online campagne en brochures ook sekswerkers zelf en hulpverleners op om misstanden te melden: www.meldmensenhandelanoniem.nl

Lees meer over de campagne: www.meldmisdaadanoniem.nl/campagnes/gedwongen-prostitutie/