LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Nieuwe collega’s bij CoMensha

In het afgelopen jaar zijn er drie nieuwe medewerkers aangetreden bij CoMensha; Sanne de Vries en Tim Barbas en als Consulenten aanpak mensenhandel en Charlot Spoorenberg als Communicatieadviseur en persvoorlichter.

Zij stellen zich graag aan je voor. 

Sanne de Vries:

“Mijn naam is Sanne de Vries en ik heb in februari een baanswitch gemaakt naar CoMensha als Consulent aanpak mensenhandel. Ik wil me inzetten in onze gezamenlijke strijd tegen mensenhandel, want het is een ongelooflijk duistere wereld waar licht en helderheid nodig is. Via mijn nieuwe functie als consulent hoop ik mee te werken aan het creëren van helderheid en het meehelpen aan de coördinatie voor de juiste zorg voor slachtoffers. 
Vanuit mijn vorige baan bij Terwille in de hulpverlening kwam ik regelmatig in aanraking met de wanhoop en ellende die voortkomt uit mensenhandel. Daar heb ik met vrouwen gewerkt die uit de prostitutie willen stappen en vaak verslaafd waren aan middelen. Veel van deze vrouwen waren verwikkeld in een netwerk waar dwang achter zat. Die dwang kon variëren van manipulatie van familieleden tot ordinaire pooiers die niet terugdeinzen om een mes op iemands keel te zetten. De verhalen van de overlevers zijn indrukwekkend. Met deze verhalen in mijn hoofd wil ik graag een verbindende schakel zijn voor iedereen die in aanraking komt met mensen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel.”

Schermafbeelding 2020-05-11 om 12.34.05

Tim Barbas:

Mijn naam is Tim, ik ben 32 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Sinds 3 februari ben ik in dienst van CoMensha als consulent aanpak mensenhandel. Met het jongerenbestuur van het Rode Kruis kwam ik in aanraking met CoMensha. Wij organiseerden een benefietavond voor Serious Request, dat in teken stond van mensenhandel en Brian Varma was hier een van de sprekers. 

Als consulent ben ik werkzaam op de helpdesk, organiseer ik samen met Sanne de ontmoetingsdag en ben ik bezig met het project  ‘Corona en de effecten van corona op mensenhandel’.  De reden dat ik graag op de helpdesk van CoMensha wilde werken is dat je in je dagelijkse werkzaamheden in verbinding staat met het veld. Het idee dat je direct iets kan bijdragen door middel van het coördineren van zorg en/of het beantwoorden van adviesvragen op het gebied van mensenhandel sprak mij enorm aan. Wat wij nu zien is dat het aantal aanmeldingen en hulpverzoeken daalt door de effecten van de maatregelen die zijn genomen om de corona crisis het hoofd te bieden. Dat vind ik zorgelijk en om die reden besloot ik mijzelf vast te bijten in het hoofdstuk corona.

Bij het project, dat relateert aan de corona crisis, zijn wij een samenwerking met ketenpartners en nieuwe partners aan het opzetten. Deze samenwerking zal leiden tot een gezamenlijke monitor gebaseerd op kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Het onderzoek is al in volle gang. Om dubbelwerk te voorkomen, is het centraliseren van informatie een gedeelde behoefte. Met de 1,5 meter samenleving als nieuw adagium bevinden wij ons allen op onbekend terrein. Zicht krijgen en houden op de meest kwetsbaren in onze samenleving is hierbij van groot belang. Hier zet ik mij graag voor in. 

19554852_1764065596941415_8042180720672668107_n

Charlot Spoorenberg:

“Ik ben afgelopen december begonnen bij CoMensha, als Communicatieadviseur en persvoorlichter. Hiervoor bekleedde ik deze functie bij stichting Free a Girl, die minderjarige meisjes bevrijdt uit situaties van seksuele uitbuiting. Ik volg op dit moment de Post HBO Het bestrijden van Mensenhandel, om zo meer te leren over alle vormen van uitbuiting. In de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat opgenomen dat slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden en dat niemand onderworpen mag worden aan folteringen en/of een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing. Ondanks dat komt slavernij en geweld nog steeds te veel voor, ook In Nederland. Hier mag niet over gezwegen worden en Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om deze schending van mensenrechten bespreekbaar te maken en te bestrijden.” 

20200511_093938