KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

NOS: 'Zorgen om uitbuiting in goedkope nagelsalons'

Volgens diensten Europol en de FIOD zijn nagelsalons al langer aantrekkelijk voor criminelen, om er geld wit te wassen of illegalen te laten werken. In Engeland is duidelijk geworden dat honderden illegale Vietnamese werkers in nagelsalons zijn uitgebuit. In België stapelen zaken rond arbeidsovertredingen en uitbuiting in salons zich ook op. NOS deed onderzoek en bracht het nieuwsitem op 13 januari jl.

De NOS-research redacteuren Ardi Vleugels en Jonna ter Veer deden onderzoek naar de situatie in Nederland en concludeert dat er in Nederland nauwelijks sprake is van toezicht op de snelgroeiende nagelsector, terwijl er zorgwekkende signalen zijn van mensenhandel en uitbuiting.

Onze directeur-bestuurder Ina Hut zegt hierover: "Wij benadrukken niet voor niets bij allerlei betrokken partijen dat 'outreachend onderzoek' noodzakelijk is om mensenhandel boven tafel te krijgen, denk bijvoorbeeld aan de aanpak van jongensprostitutie. Mensenhandel is een verborgen delict: outreachend onderzoek geldt dus ook om mensenhandelsituaties op te sporen in nagelstudio's".

Bekijk hier het nieuwsitem en de speciale film op YouTube "De zwarte rand aan jouw nepnagels van ‚25"

(Bron foto: NOS.nl)