KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Ontmoetings- en informatiedag

CoMensha en FairWork organiseren in mei 2013 voor de tiende keer een landelijk festival voor (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel. Deze dag is bedoeld voor ontmoeting, informatie, cultuur en plezier, met diverse workshops, lekker eten en muziek. Vanuit het hele land zijn 121 vrouwen en mannen naar Utrecht gekomen om een inspirerende dag te beleven. Hun 55 kinderen zijn opgevangen door een grote groep vrijwilligers.

We hebben een tiental workshops georganiseerd, over onderwerpen als interculturele communicatie, rechten in Nederland, solliciteren, weerbaarheid en het belang van voeding. Ook de culturele kant kwam aan bod met workshops dansen, stylingsadvies en yoga.

De reacties van de deelnemers aan het festival waren overwegend positief. We hebben ook van verschillende hulpverleners positieve reacties gekregen. Eén van de deelnemers aan het festival heeft een blog geschreven over het festival. Ook dagblad Trouw besteedde aandacht aan het festival.

Deze dag is financieel mogelijk gemaakt door o.a. Zonta 't Gooi, Soroptimisten Isalania Zwolle, Rabobank Roelofarendsveen en Jacintha Dreischor en Rosalyn Klaassen.