LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Ontmoetingsdag 2014 een succes

FairWork en CoMensha hebben op 3 juni 2014 de elfde ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel georganiseerd. De dag stond in het teken van ontmoeting, ontspanning en informatie, met een gevarieerd programma.

Ongeveer 100 vrouwen en mannen vanuit het hele land zijn naar Utrecht gekomen om een inspirerende dag te hebben. Hun 23 kinderen werden de hele dag opgevangen door een groep vrijwilligers en stagiaires van het ROC Midden Nederland.

De dag begon met een plenaire opening door Jerrol Marten van CoMensha en Sandra Claassen van FairWork. Vervolgens kreeg Corinne Dettmeijer, nationaal rapporteur mensenhandel, het woord. Met haar aanwezigheid en betrokken verhaal stak zij de deelnemers een hart onder de riem en dat was een mooie start van de dag.

Daarna werd het stokje overgenomen door workshopdocent Galitta Tassa die later op de dag de workshop ontspanning en meditatie gaf. Zij zorgde ervoor dat binnen een paar minuten iedereen aan het dansen was. De sfeer zat er dan ook goed in toen iedereen uiteen ging om deel te nemen aan de workshops naar keuze.

De workshops waren verdeeld over twee rondes waardoor deelnemers de gelegenheid hadden om twee verschillende workshops op een dag te volgen.

Ook voor de meegekomen hulpverleners was er een inhoudelijke programma. Het thema was sociale media. We spraken over de gevaren en kansen van internet en sociale media. Gezien de opkomst en de reacties was dit een onderwerp dat aansloot op de vragen en behoeftes van de hulpverleners.

De reacties van de deelnemers aan de ontmoetingsdag waren overwegend positief. We hebben van diverse hulpverleners positieve reacties terug gehoord. Het was dan ook weer een succesvolle dag die natuurlijk niet mogelijk zou zijn geweest zonder de inzet en expertise van de vrijwilligers en stagiaires die de hele dag als workshopleider, in de kinderopvang of op een andere manier er voor zorgden dat de deelnemers een fijne dag hadden en dat alles goed verliep.