LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Ontmoetingsdag 2017

Op 4 oktober organiseerde CoMensha de jaarlijkse Ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel en hun kinderen. Aldith Hunkar, ambassadeur van CoMensha, was de sprankelende dagvoorzitter.

Ongeveer 100 mannen en vrouwen, 15 kinderen en 25 hulpverleners waren aanwezig op de mooie, sfeervolle locatie van Het Huis Utrecht.

Het was een inspirerende dag waar er volop ruimte was voor verbinding tussen slachtoffers onderling, het delen van ervaringen en ook om samen plezier te maken.

Ina Hut, directeur van CoMensha, opende de dag. Hierna vertelde voormalig slachtoffer Edith-Bernadette op indrukwekkende wijze hoe zij haar eigen kracht weer heeft hervonden. Tijdens het ochtendprogramma dat volgde konden de deelnemers ontspannen op de yogamat, swingen op salsa, opgaan in schilderen of hun kracht vergroten bij zelfverdediging. Na een heerlijke lunch volgde een gezamenlijke creatieve workshop waarbij deelnemers een rugzak personaliseerden tijdens een gesprek over eigen kracht, passies en toekomstdromen. Als inleiding voor deze workshop vertelde voormalig slachtoffers Sameena in een interview met Aldith Hunkar over hoe hardlopen haar geholpen heeft bij haar herstel.

Het was al met al een dag van waardevolle ontmoetingen en persoonlijke verhalen van veerkrachtige mensen. Een uitgebreid (foto)verslag volgt later via website en social media. Lees hier alvast het artikel van Trouw over de ontmoetingsdag.
 Klik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2017-3