LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Ontwikkelingen bij LaStrada International

Op 24 en 25 oktober 2017 vond de algemene vergadering plaats in Skopje, Macedonië. De 8 leden van La Strada International zijn bijeengekomen. Vanuit Nederland is CoMensha vertegenwoordigd door Brian Varma.

Belangrijk agendapunt was de toekomst van La Strada International en de verkiezing van een nieuw bestuur. Er is afscheid genomen van het huidige bestuur, bestaande uit Irena Konecna, Marija Todorovska en Kateryna Levchenko. Besloten is dat de formele naam uit de oprichtingsakte gehanteerd gaat worden: 'The International La Strada Association'. Het nieuwe -interim- bestuur zal zorgdragen voor een samenvoeging van La Strada International en het NGO Platform. De nieuwe bestuursleden zijn: Evelyn Probst, Eefje de Volder en Marieke van Doorninck.

Aansluitend vond op 25 tot en met 27 oktober 2017 de NGO Platform bijeenkomst plaats. Vanuit CoMensha is er tijdens de informele openingsavond een presentatie gegeven over de rondreizende fototentoonstelling 'Open your Eyes'. De dagen daarop waren er workshops over de volgende onderwerpen: 1. NGO (GRETA) monitoring and action to ensure implementation and measures, 2. Prevention, information, support and outreach work via social media, 3. Access to residence permit, 4. Early identification of presumed trafficked persons among migrant and refugees, 5. Access to remedies and compensation (Justice at last project) and 6. Referral of trafficked persons and cooperation between NGO's. Een terugkoppeling hiervan zal binnenkort geplaats worden op de website van La Strada International. Op 26 oktober 2017 was er ook een excursie georganiseerd naar het Transit Centre in Tabanovce, ten noorden van Skopje, op de grens van Macedonië en Servië. Toen de Balkan-route werd gesloten waren er van de een op de andere dag dagelijks 10.000 vluchtelingen in dit kamp. La Strada Macedonië “ Open Gate heeft hier veel gedaan als NGO ter bevordering van de opvangomstandigheden.

Hieronder een sfeerimpressie (fotograaf: CoMensha, Brian Varma)
La Strada bezoekt een vluchtelingenkamp op 26 oktober 2017

La Strada bezoekt een vluchtelingenkamp op 26 oktober 2017

La Strada bezoekt een vluchtelingenkamp op 26 oktober 2017

La Strada bezoekt een vluchtelingenkamp op 26 oktober 2017
 Klik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2017-3