JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Open je Ogen: vanaf 11 juni te Castricum

Vanaf maandag 11 juni 2018 staat de fototentoonstelling 'Open Je Ogen!' in Castricum. Inwoners en bezoekers van Castricum kunnen de dertig indrukwekkende foto's en verhalen van slachtoffers van mensenhandel bekijken bij het gemeentehuis, op het trottoir langs de C.F. Smeetslaan. De foto's staan symbool voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt.

De fototentoonstelling stond in Alkmaar, en nu in Castricum. Daarna gaat de tentoonstelling nog naar de gemeenten Heiloo en Bergen. De burgemeesters willen hiermee in hun regio / gemeente aandacht vragen voor mensenhandel. Ze zijn lid van de recent geformeerde 'Regionale tafel mensenhandel' om de samenwerking tussen gemeente, politie en alle betrokken partijen op het gebied van mensenhandel te stimuleren en mensenhandel in de politieregio Noord-Holland effectief te bestrijden. Onderdeel van deze aanpak is ook de bewustwordingscampagne van CoMensha. Dit najaar houdt de regionale tafel een groot regionaal symposium.


Zeven burgemeesters uit de regio Noord-Holland Noord zetten zich in tegen mensenhandel. Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar (3e van links), draagt de fototentoonstelling per 11 juni over aan burgemeester Toon Mans van Castricum (rechts op de foto).

Interesse?
OpenJeOgen staat sinds eind 2016 in verschillende gemeenten. Dit jaar heeft de fototentoonstelling gestaan in Gouda, Weert en Alkmaar en blijft tot eind augustus in de regio Noord-Holland Noord. Vanaf september zal OpenJeOgen te respectievelijk te zien zijn in de gemeenten Almere en Capelle aan den IJssel. Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl