RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

'Open Je Ogen!' voor Mensenhandel, de rondreizende foto-expositie van CoMensha nu ook op Wageningen

3 portretten uit de rondreizende tentoonstelling 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel

PERSBERICHT
Opening tentoonstelling Open je Ogen
Gepubliceerd op 21 september 2017

banner-logo-universiteit-van-wageningen

De opening van de tentoonstelling 'Open je ogen!' een 'rondreizende foto-expositie van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel en hun verhalen' is op donderdag 21 september a.s. in Impulse op Wageningen Campus van 12.30 “ 13.30 uur.

Op het Plein bij Forum en bij de ingang van Impulse is voor bewoners van de stad en bezoekers van de campus de tentoonstelling van 30 portretten te bezichtigen.

Iedereen is welkom tijdens de opening in de Speakers Corner van Impulse. Aldith Hunkar zal, als ambassadeur van CoMensha, kleine 'tweegesprekken' houden met de betrokkenen bij de tentoonstelling. Eén van hen is Sameena, één van de geportretteerden, die slachtoffer is geweest van een loverboy en die, om aandacht te vragen voor moderne slavernij, een 100 km ultramarathon gaat lopen (rond 4 oktober) met het eindpunt in Wageningen.

Wageningen is de 14e locatie in Nederland waar 'Open Je Ogen!' komt te staan. Al eerder was de expositie te zien o.a. in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg en Breda.

De fototentoonstelling is een initiatief van Stichting CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen mensenhandel en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.

Open Je Ogen!

De tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, in Nederland, in Gelderland, ook in Wageningen; 30 paar ogen waarin u de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet; 30 zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, anno 2017, die de omvang en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld brengen.

Mensenhandel komt in bijna elke gemeente in Nederland voor. Naar schatting zijn er in Nederland zo'n 21.000 slachtoffers van moderne slavernij. Onze grote wens is dat nog veel meer gemeenten interesse tonen in deze expositie om zo het probleem van mensenhandel in Nederland breder onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Wil je meer weten over de verhalen die achter de dertig paar ogen schuil gaan en waarom WUR deze tentoonstelling naar de campus haalt?

Laat je raken en bezoek de expositie die vanaf donderdag 21 september tot woensdag 11 oktober op Wageningen Campus, op het Plein bij Forum en bij de ingang van Impulse staat. Open je ogen en kom in actie!

Noot voor de redactie (zie eerdere persberichten / en de update over de rondreizende fototentoonstelling)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Drs. Ina H.R. Hut
Directeur - bestuurder
CoMensha (033) 44 81 186