KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

#OpenJeOgen in september op de Grote Markt te Almere Stad

Onze fototentoonstelling 'Open je ogen voor mensenhandel' is in de maand september te zien op de Grote Markt in Almere Stad. Op woensdagmiddag 5 september 17.30 uur is de officiële opening door Loes Ypma, wethouder van Almere, en Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha.

Vooraf aan de officiële opening is er een bijeenkomst met verschillende betrokken organisaties uit de regio Almere en Flevoland. Zij ondertekenen een intentieverklaring voor de ontwikkeling van een sluitende aanpak tegen mensenhandel. Het gaat hierbij om een belangrijke stap, om ook in de regio Almere snel met zorgcoördinatie te starten.

CoMensha is blij met deze ontwikkeling die begin dit jaar is ingezet, mede dankzij de bijdrage van CoMensha aan een Ronde Tafelgesprek op 8 maart jl. over mensenhandel bij de Raad van Almere.

Erkenning voor slachtoffers
Om te laten zien dat het de gemeente Almere menens is met de aanpak van mensenhandel, is ze graag ingegaan op ons verzoek de fototentoonstelling naar Almere te halen en daarmee extra aandacht te vragen voor de slachtoffers van mensenhandel. Inwoners van Almere kunnen tot 27 september de dertig indrukwekkende foto's en verhalen bekijken.

Verhalen over ernstige vormen van geweld, bedreiging en uitbuiting. Over niet te stoppen wreedheden, verhalen over verkrachtingen met zwangerschap tot gevolg en over niet meer verder willen. Het zijn dertig krachtige en moedige mensen die over de drempel van angst en schaamte zijn gestapt om erkenning te krijgen. Erkenning als persoon en erkenning van de problematiek van mensenhandel.

De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De foto's brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats. Open je ogen!

Interesse?
OpenJeOgen staat sinds eind 2016 al in verschillende gemeenten. Dit jaar al in Weert, Gouda, Alkmaar, Castricum, Heiloo en Bergen. Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl

Luister en lees hier over het radiointerview van Omroep Flevoland met Ina Hut op 4 september jl.
Zie de berichtgeving op de website van de gemeente Almere.Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van september 2018