LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

#OpenJeOgen prijkt in UvA vanwege onderzoek naar mensenhandel

De dertig indrukwekkende foto's en verhalen van #OpenJeOgen voor mensenhandel, normaliter een buitententoonstelling, zijn sinds donderdag 29 augustus jl. ook binnen te zien in de Universiteit van Amsterdam (UvA). In het Engels.

De UvA wilde deze fototentoonstelling graag naar hun universiteit halen, omdat 150 studenten van de studie 'Beginselen van de Democratische Rechtsstaat' dit academische jaar met de gehele master publiekrecht (opdracht-)onderzoek naar mensenhandel doen. Het betreft de studenten gezondheidsrecht, staats- en bestuursrecht en strafrecht.

Deze speciale versie van 'Open your eyes for human trafficking' brengt mensenhandel dichtbij alle studenten van UvA. De fototentoonstelling is in ieder geval tot einde dit jaar bij UvA te bekijken. Het ligt in de bedoeling dat de studenten hun onderzoek in december 2018 gaan presenteren.

De portretten zijn gemaakt in opdracht van CoMensha door stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.

Op de foto Mirjam Bekker-Stoop van Stichting Open Mind en mr.dr.drs. Jill Coster van Voorhout van de UvA die hebben gezorgd dat de foto's nu in UvA hangen.