KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Opsporingsproject mensenhandel van ABN Amro ISZW en UvA dingt mee met Computable Awards 2019

Het project ‘Big Data tegen uitbuiting en mensenhandel' van ABN Amro, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) om via financiële gegevens waarover een bank beschikt mensenhandel in een vroeger stadium herkennen, dingt mee met de Computable Awards op 29 oktober 2019. De vakjury heeft het project genomineerd in de categorie ‘Beste ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf’. 

Dit najaar worden de Computable Awards voor de veertiende keer uitgereikt. De grote happening waar in totaal 21 Awards worden uitgereikt, vindt plaats in het Beatrix Theater te Utrecht. Tot eind maart konden de ICT-projecten worden aangemeld van bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Zo ook het data opsporingsproject dat medio mei met nog vier andere projecten voor de categorie Grootbedrijf zijn geselecteerd.  

Stem mee
Op 4 juli a.s. start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2019. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.


Zie de eerdere publicatie van CoMensha over de nieuwe opsporingsmethode.