LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

P E R S B E R I C H T - 30 oktober 2017 Opening tentoonstelling 'Open Je Ogen' voor mensenhandel in

Wethouder Bert Frings van de gemeente Nijmegen opent fototentoonstelling 'Open je Ogen' over mensenhandel op 31 oktober 2017.


'Mensenhandel is een zwaar onderschat probleem in Nederland. Veel slachtoffers worden niet gesignaleerd. Wij roepen met deze tentoonstelling het Nederlandse publiek op om de ogen te openen voor mensenhandel. Het is dichterbij dan je denkt!', aldus drs. Ina H.R. Hut, directeur “ bestuurder CoMensha / La Strada Nederland.

drieluik 30 portretten slachtoffers van mensenhandel

Dertig indringende portretten van dertig paar ogen kijken je aan. Ze vertellen je hun schrijnende verhalen. Echte verhalen van echte slachtoffers, anno 2017. Vrouwen, mannen, jongens en meisjes geven letterlijk een gezicht aan mensenhandel in Nederland, de ernst, de omvang en de diversiteit.

Mensenhandel komt in bijna elke gemeente in Nederland voor. Naar schatting van de ILO zijn er in Nederland zo'n 17.500 slachtoffers van moderne slavernij. Onze grote wens is dat nog veel meer gemeenten het probleem van mensenhandel in Nederland serieus oppakken.

De foto-expositie van CoMensha markeert tevens de start van de zorgcoördinatie voor slachtoffers mensenhandel in regio Nijmegen

 

  • Opening: dinsdag 31 oktober van 14.30 tot 16.30 uur, concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d in Nijmegen.

  • Expositie: tegenover het Centraal Station in Nijmegen (Schaeck Mathonsingel) te zien tot donderdag 23 november

  •  

Nijmegen is de 16e locatie in Nederland waar 'Open Je Ogen!' komt te staan. Eerder was de expositie te zien o.a. in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg, Breda, Wageningen en staat nog tot morgen in Roermond.

Zorgcoördinatie
Om noodzakelijke zorg te garanderen start Moviera in de regio Nijmegen met zorgcoördinatie voor slachtoffers van mensenhandel. Beschermen en begeleiden is een belangrijk aspect van de zorgcoördinatie. Daarnaast organiseert Moviera een hulp- en ondersteuningsaanbod en zorgt ervoor dat het slachtoffer bij de juiste organisatie terecht komt.

De opening van de tentoonstelling in Nijmegen is een samenwerking van CoMensha, gemeente Nijmegen en Moviera.

De fototentoonstelling 'Open Je Ogen' is een initiatief van Stichting CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen mensenhandel in samenwerking met Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.Zie ook de updates over de tentoonstelling op de website van CoMensha.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl