RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

AD: Nieuwe politiechef Sitalsing over mensenhandel

Met interesse hebben wij kennis genomen van het AD-artikel van afgelopen weekend. Daarin doet de nieuwe politiechef, Martin Sitalsing, van de regionale eenheid Midden-Nederland uitspraken over de terugkeer van een prostitutiezone in Utrecht en daarmee het faciliteren van mensenhandel.

Wij zijn blij met de aanstelling van Martin Sitalsing als politiechef, hij brengt onder andere expertise mee op het gebied van de aanpak van mensenhandel. Wij feliciteren hem ook langs deze weg van harte met zijn benoeming. 

In de tekst van het AD-artikel wordt bij zijn uitspraak over de terugkeer van de prostitutiezone een link gelegd met zijn voormalige functie als bestuurder van CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel. Door het artikel zou de lezer kunnen concluderen dat CoMensha deze uitspraak onderschrijft.

Wij willen duidelijk stellen dat CoMensha geen oordeel heeft over prostitutie. Net zo min hebben wij een oordeel over andere sectoren waarin mensenhandel voorkomt.
Prostitutie is sekswerk, een gelegaliseerd beroep in Nederland. De prostitutiesector is echter zeker een kwetsbare sector waarin mensenhandel voorkomt. Seksuele uitbuiting dient uiteraard te worden bestreden. Daarin ziet CoMensha de samenwerking met de nieuwe politiechef van deze regionale eenheid graag tegemoet.  


Lees ook de eerdere column van onze directeur-bestuurder waarin zij een oproep doet om het debat rondom mensenhandel (t.a.v. prostitutie) te scheiden van het morele debat.

Bron foto Martin Sitalsing: AD.nl/Angeliek de Jonge