KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Publicatie in VROUW

Ervaringsdeskundige Lisa vertelt in de Glossy VROUW (nu in de winkels) haar verhaal. Als 15-jarig meisje viel Lisa in handen van een mensenhandel netwerk. Om anderen te waarschuwen en te laten zien dat er een uitweg is, vertelt ze samen met haar beste vriendin Naomi en haar vriend Jorg haar verhaal. 

Lisa: "Ik was erin verstrikt geraakt zonder dat ik het zelf in de gaten had. Helemaal omdat het geen typisch loverboy-verhaal was, waarbij meisjes worden ingepalmd met cadeautjes en lieve woorden. Daarom geef ik nu voorlichting op scholen, aan ouders en professionals. Er zijn nog zoveel misverstanden over mensenhandel. Ik wil jongeren waarschuwen, maar ze ook laten inzien dat er grenzen zijn. Dat het oké is om die grenzen aan te geven en hulp te zoeken als deze worden overschreden. Er is altijd iemand die je kan helpen."  

Als ervaringsdeskundige pleit Lisa voor meer aandacht voor slachtoffers en naasten en meer aandacht op scholen voor dit onderwerp. Wil jij meer weten over mensenhandel of heb je hulp nodig? Kijk dan op www.comensha.nl. Minderjarig? Neem contact op met het Meldpunt Uitbuiting Minderjarigen, een initiatief van CoMensha en Terre des Hommes

www.melduitbuitingminderjarigen.nl

Schermafbeelding 2021-01-21 om 15.40.26

 

Credits artikel:

Tekst Eline Doldersum Fotografie Chantal Spieard

Styling Karin van der Knoop Visagie Astrid Timmer

 

loverboy, loverboys, seksuele uitbiuitng, mensenhandel