RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

RAVOT

Het project Referral of and assistance for victims of human trafficking in Europe (Ravot) is een project van het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken, het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie en de Belgische NGO Payoke.

CoMensha organiseerde, op verzoek van het ministerie van V&J, een werkbezoek voor de projectpartners en deelnemers in de week van 13 oktober 2014.

Het werkbezoek bestond uit een aantal workshops over samenwerking tussen hulpverlening en politie en over de safe Return methodologie. Daarnaast is een aantal werkbezoeken afgelegd aan de politie, Spot 46, de Doubletstraat en Shop.

Onderdeel van het project zijn drie werkbezoeken aan Boedapest, Den Haag en Gent. Het laatste werkbezoek vindt in de week van 1 december 2014 plaats in Gent. De werkbezoeken dienen als input voor de bouw van een website en een transnationaal verwijsmechanisme. Dit is bedoeld voor hulpverleners in Nederland en België die met hun cliënt de mogelijke terugkeer naar Hongarije bespreken. Op de website zal informatie terug te vinden zijn over terugkeer, opvang en hulpverlening in Hongarije. Organisaties die actief zijn in Hongarije zullen terug te vinden zijn met contactgegevens en uitleg over hoe de verschillende procedures in Hongarije verlopen.

Nederlandse organisaties die deelnemen aan de werkbezoeken en input leveren zijn naast CoMensha en het ministerie van V&J, ACM Amsterdam, de Politie, MJD Groningen, het OM, het IOM, Spot 46/SHOP, de gemeente Den Haag en de ISZW.

Lees meer op de website van het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken:
http://thb.kormany.hu/referral-of-and-assistance-for-victims-of-human-trafficking-in-europe-ravot-eur-kick-off-conference-first-workshop-and-study-visit