KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Recht onder onze neus vindt arbeidsuitbuiting plaats

Vanaf 1 februari lanceren FairWork en CoMensha een mini-campagne rond Arbeidsuitbuiting in Nederland. 

In Nederland werken ongeveer 500.000 arbeidsmigranten. Ze zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Ze vangen de vergrijzing op en doen werk waar te weinig Nederlanders voor te vinden zijn. Helaas heeft een deel van deze mensen het niet goed in ons land.  

Slachtoffers van arbeidsuitbuiting krijgen in hun thuisland meestal mooie verhalen te horen over werken in ons land. Ze horen dat ze een mooie woning krijgen en een goed betaalde baan. Maar hier aangekomen moeten ze bv. met velen in een klein huisje slapen op vieze matrassen, krijgen ze te weinig of niet betaald of verliezen ze – zodra er geen werk voor ze is- ook direct hun woning. Soms is er zelfs sprake van fysiek geweld. 

Arbeidsuitbuiting is meer dan slecht werkgeverschap. Het gaat om een combinatie van ernstige, vaak onmenselijke situaties op de werkvloer, waarbij vaak sprake is van dwang, geweld, chantage, fraude en misleiding. Het overkomt een deel van de arbeidsmigranten, helaas is er geen zicht op exacte cijfers. 

Deze vorm van uitbuiting heeft een grote mentale en fysieke impact op de slachtoffers. Arbeidsuitbuiting vindt recht onder onze neus plaats. Dit laten we toch niet gebeuren in ons land?

Stop arbeidsuitbuiting. Stop mensenhandel.

#samentegenmensenhandel 

Slide 1 Slide 2 Slide 3  Slide 4  Slide 6

Slide 7 Slide 8

Slide 9 Slide 10

Slide 11 Slide 12