KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Regiodag Oost-Brabant Samen Tegen Mensenhandel

Op 3 september a.s. organiseert het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie van Lumens, samen met de MO Den Bosch en de gemeente Helmond, een regiodag voor de veiligheidsregio Oost-Brabant met het thema “Samen tegen mensenhandel”.

Tijdens de regiodag worden alle aanwezige professionals die werkzaam zijn in regio Oost-Brabant, aansluitend bij de eigen werkzaamheden, voorgelicht over mensenhandel. Er is daarbij extra aandacht voor de verschillende verschijningsvormen van mensenhandel (seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting, gedwongen orgaanverwijdering), het signaleren van mensenhandel en hoe je vervolgens kunt handelen.

Programma
Tijdens het plenaire programma zullen Jacqueline Vonk (bestuurder Lumens), Herman Bolhaar (Nationaal Rapporteur Mensenhandel), Lotte Niederer (Ketenregisseur Mensenhandel over integrale ketenaanpak) en Janine Jansen (lector Integrale Veiligheid over tatoeages als brandmerk) spreken.

Na de lunch volgt een interessante middag met verschillende workshops. Onder andere Susanne van Gog van het Centrum Seksueel Geweld en Maria van Daalen, auteur en voodoo-priesteres, nemen je mee in hun dagelijkse praktijk.  

Open je Ogen voor mensenhandel
Onze directeur-bestuurder, Ina Hut, zal de tentoonstelling “Open je Ogen voor mensenhandel” openen. Voorafgaand aan de opening zal zij alle aanwezigen meenemen in de urgentie van het probleem en de omvang van mensenhandel. Ook zal zij het hebben over de rol vaToonAfbeeldingn gemeenten in de aanpak en het belang voor structurele borging van zorgcoördinatie. De tentoonstelling is tot 6 oktober te zien voor het centraal station (centrumzijde) in Eindhoven.

Praktische informatie
Datum en tijd: dinsdag 3 september 2019 van 9:00 – 17:00.
Waar: Dynamo Eindhoven, Catharinaplein 21, Eindhoven.

Kijk hier voor meer informatie én om je aan te melden.

Stichting Open Mind heeft in opdracht van en in samenwerking met CoMensha de campagne ‘Open Je Ogen’ voor mensenhandel bedacht en in samenwerking met fotograaf Ernst Coppejans gerealiseerd. Dit alles met de doelstelling om mensenhandel een gezicht te geven en bij een zo groot en breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.