LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

28 oktober: Rode Kruis en FairWork organiseren online bijeenkomst Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerde migranten

Ongedocumenteerde migranten lopen een groot risico op mensenhandel en uitbuiting. Het Rode Kruis en FairWork organiseren op donderdag 28 oktober een online bijeenkomst voor hulpverleners van steunorganisaties ongedocumenteerden en professionals op het thema mensenhandel.

Ongedocumenteerde migranten lopen een groot risico op mensenhandel en uitbuiting. Het Rode Kruis en FairWork streven er met het project 'Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerden' naar om de bescherming van deze groep te verbeteren. Op donderdag 28 oktober van 15:00 tot 16:45 organiseren zij een online bijeenkomst voor hulpverleners van steunorganisaties ongedocumenteerden en professionals op het thema mensenhandel.

Programma:

  • Introductie van het thema door Robbert Hoving, Directeur Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel

  • Persoonlijk verhaal van Mugisha Abdul Wahab, ervaringsdeskundige bij Lumens

  • Presentatie projectresultaten door Marieke van den Berg, Rode Kruis en Anna Ensing, FairWork

  • Panelgesprek met Conny Rijken (hoogleraar mensenhandel en globalisering en GRETA-expert voor Nederland), Annet Koopsen (advocaat), Rob Kelder (zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel bij Fier), Ineke van Buren (programmamanager bijzondere doelgroepen bij Leger des Heils) en Jill Belisario (projectmedewerker bij FairWork)

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan hier.