RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Rotterdamse studenten luchtvaartdienstverlening leren over aanpak mensenhandel

Op vrijdag 10 mei jl. gaven onze adviseurs aanpak mensenhandel Sandra van den Berg en Marcus de Koning-Man een workshop aan drie groepen studenten luchtvaartdienstverlening op het Albeda college in Rotterdam. "Ook al duurt het nog een tijdje voor de studenten daadwerkelijk aan de slag gaan, ze gaven aan de informatie zeker mee te nemen en onder de indruk te zijn van het fenomeen mensenhandel en in de aanpak graag hun steentje te willen bijdragen”, aldus onze collega Marcus de Koning-Man. 

Aanleiding van de workshop is de samenwerking van CoMensha met de Koninklijke Marechaussee (KMar) op zowel Rotterdam als Eindhoven. De KMar geeft alle eerstejaars voorlichting over hun werkzaamheden en daarbij komen ook onderwerpen aan bod waar de studenten later in hun werk in de luchtvaart mee te maken (kunnen) krijgen. Zo ook mensenhandel.
Voor een verdiepingsslag over het herkennen van signalen van mensenhandel en hoe te handelen, geeft CoMensha nu aan meerdere groepen studenten op het Albeda college workshops. In totaal krijgen ongeveer 150 studenten de workshop. 

Professionals in de luchtvaartsector die meer willen weten over het herkennen van signalen van mensenhandel, kijk op onze Mensenhandel Academy

Ook interesse in een training of voorlichting over mensenhandel? Neem contact op met Sandra van den Berg, adviseur aanpak mensenhandel bij CoMensha. Zij is te bereiken via (06) 58 85 73 92 of s.vandenberg@comensha.nl.